Bouwdag met Bart Brentjens.

Het mountainbikeparcours op het terrein van Watersley Sports & Talentpark was al een klasse apart. Voor een Nederlands parcours is er een groot hoogteverschil aanwezig waardoor lange klimmen en spannende afdalingen mogelijk zijn. Het doel is om de komende 5 jaar een worldcup waardig parcours te realiseren. Samen met Bart Brentjens en een hoop vrijwilligers bouwen we stapje voor stapje aan het parcours.

Op 28 april stond de eerste bouwdag op het programma. De slechte weersvoorspellingen mochten de pret niet drukken. Met ongeveer 17 personen is er de hele dag hard gewerkt aan het verbeteren van bestaande paden en aanleggen van nieuwe features.  De aanleg van de vernieuwde rockgarden stond centraal. L’Ortye Haven leverde hiervoor de gigantische maaskeien aan zodat we met natuur en gebiedseigen materiaal aan de slag zijn gegaan. Passen, meten, spierballen en vooral teamwork bleken nodig voor een topresultaat.

Het terrein biedt een legio aan mogelijkheden we zijn dan ook nog lang niet uitgebouwd. Dinsdag 4 juni bouwen we verder samen met Bart en de rest van het vrijwilligers team. Wil je ook je steentje bijdragen aan het NK-parcours kom langs en help mee!

Na de bouwdag op 4 juni ronden we de werkzaamheden voor de ontwikkeling van het NK-parcours af. Daarna wordt het NK-parcours vastgelegd en is het mogelijk om in overleg gebruik te maken van het parcours ter voorbereiding op de NK-wedstrijden.

Interesse in een trainingsmoment? Mail dan naar: info@offroadcycling.nl

Volg het NK Mountainbike 2019 op de Social Media

Contact Us

Heeft u nog vragen? Neem contact via het onderstaande formulier en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Not readable? Change text. captcha txt